Matematik

potentielfunktion

30. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej

I år 2000 var der 109 mio. mobilabonnomenter i USA

De følgende år voksede antallet med 14% om året.

Jeg har indført en passende variabel: f(x)=109*x0,14 ?? Er dette korrekt ??

b. Hvor lang tid er der gået før antallet er fordoblet?

Jeg tænker, at jeg skal bruge log(2)/log(a), men skal jeg sætte a til at være 1,14?

c. Hvor mange mobilabonnomenter ville der have været i 2010 ifølge modellen?

109*100,14 = 150,5 mio

er dette korrekt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2013 af peter lind

Nej. Du skal bruge kapitalformlen K=K0(1+r)n her med K antal bilabonnenter n år efter år 2000, K0 = antal mobilabonnenter år 2000 og r = 0,14


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2013 af mathon

dvs.
           en eksponentiel funktion


Svar #3
30. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Er den passende variabel så en eksponentiel funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2013 af mathon

b)          
                                  N(x) = 109•1,14x

                                  2•109 = 109•1,14X2

                                  2 = 1,14X2

                                  log(2) = log(1,14)•X2

                                  X2 = log(2) / log(1,14)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2013 af mathon

c)
      Hvor mange mobilabonnomenter ville der have været i 2010 ifølge modellen?

                                N(10) = 109•1,1410

            


Skriv et svar til: potentielfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.