Matematik

Ligning igen.

10. november 2005 af Alexander Stephanou (Slettet)
2=0,046x+18,907

Er der nogen, der kan bidrage med mellemregninger til denne ligning?


Svar #1
10. november 2005 af Alexander Stephanou (Slettet)

Det handler om at isolere x, naturligvis

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2005 af sigmund (Slettet)

0.046x+18.907=2 <=>
0.046x=2-18.907

Det sidste klarer du selv.

Svar #3
10. november 2005 af Alexander Stephanou (Slettet)

UNDSKYLD, ligningen hedder

16,9=0,046x+18,907

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2005 af sigmund (Slettet)

Mellemregningen er den samme alligevel; der står bare 16.9 i stedet for 2.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2005 af sebb (Slettet)

#3: så siger du bare:

16,9 = 0,046x+18,907
16,9-18,907 = 0,046x
16,9-18,907/0,046 = x

og det er så resultatet!

Svar #6
10. november 2005 af Alexander Stephanou (Slettet)

Så kan jeg regne ud, at den kommer til at hedde

0.046x=2-18.907

Men hvad så?

Jeg føler, at jeg sidder fast.

Kommer den så til at hedde

x=(16-18.907)/(0,046)

Svar #7
10. november 2005 af Alexander Stephanou (Slettet)

Det kan ikke passe... Er der nogen, der vil give en hjælpende hånd?

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2005 af sebb (Slettet)

ja lige præcis:
men jeg tror du mener:

x = 16,9-18,907/0,046

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2005 af maltbolsje (Slettet)

Nej, den kommer til at hedder

16,9=0,046x+18,907
<=>
x=(18,907-16,9)/0,046

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2005 af maltbolsje (Slettet)

Ah, undskyld, det er mig!

Den er rigtig i #6

Svar #11
10. november 2005 af Alexander Stephanou (Slettet)

Jeg kan allerede på tallet se, at opgaven er totalt forkert løst.

Opgaven lyder helt præcist: Hvor lang tid går der, før der er brændt 2 gram af lyset?

y=-0.0406x+18,907

ligningene r lineær

x er tid/min
y er vægt/g

Er der nogen, der har et kvalificeret bud?

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. november 2005 af ASLAK (Slettet)

#11: hvorfor kan du ikke bare skrive ligningen rigtig ind første gang...helt seriøst...du har givet 1000 bud på den der ligning.....

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. november 2005 af ASLAK (Slettet)

og jeg har regent det ud til:
416,429 og enheden ved jeg så ikke hvad er....da du ikke har angivet den...

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. november 2005 af sigmund (Slettet)

Det ses af ligningen, at startvægten er 18.907 g. Den tid, hvor der er brændt 2 g, svarer til den tid, hvor lyset vejer 18.907g - 2 g = 16.907 g. Dvs. at du skal løse ligningen 16.907=-0.0406x+18.907.

Svar #15
10. november 2005 af Alexander Stephanou (Slettet)

Jeg ved det, jeg ved det, men der er et eller andet rablende galt med tallet. Det går nok - jeg prøver mig frem.

Skriv et svar til: Ligning igen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.