Kemi

Reaktionskinetik

01. december 2013 af klovnen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Spørgsmålet ligger vedhæftet. 

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Dokument.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af ChemistryIsKey

Når du skal integrere i din udledning har du

     ∫ d[A] = - ∫ k dt

Læg mærke til, at der på venstre side står et 'skjult' 1-tal, hvorfor du skal integrerer konstanten 1 mht. [A]. Du får derfor

    ∫ 1 d[A] = - ∫ k dt

   1 · [A] = -kt + cint

   [A] = -kt + cint                       (cint = [A]0)

:)


Svar #2
01. december 2013 af klovnen123 (Slettet)

Tak, qewrett. Men hvorfor bliver d[A] integreret til [A]?


Svar #3
01. december 2013 af klovnen123 (Slettet)

Og hvordan udfører man mellemregningerne, når man indsætter grænserne, som vist i dokumentet? Eller er det ikke nødvendigt at indsætte grænser?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2013 af ChemistryIsKey

Du skal tænke på, at det ikke er d[A] der bliver til [A], men at du integrerer konstanten 1 mht. [A], hvorfor du efter integrationen får 1 · [A] = [A]. Når der står d[A] menes der mht. [A] :)

Du behøver bestemt ikke grænserne for at kunne lave beviset men du kan da godt tror jeg

     ∫[A]0[A] 1 d[A] = - ∫0t k dt

     [[A]][A][A]0 = [-kt]t0

     [A] - [A]0 = -kt - k · 0

     [A] = -kt + [A]0

(Undskylder den dårlige notation, men det bliver ikke bedre herinde :)  )


Svar #5
01. december 2013 af klovnen123 (Slettet)

Nårh... Ok, tak. Jeg troede, at 1-tallet ikke betød noget, men nu kan jeg se, at det er det, som er vigtigt. Tak.

Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.