Matematik

faktorisering afandengradspolynymier

01. december 2013 af elb93 (Slettet)

Hej

hvordan faktorisere jeg den her andengradspolyom. Tak på forhånd

F(x)=2x²-12x+10


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sæt 2 som fælles faktor uden for parentes, så polynomiet inde i parentesen er normeret. Bestem så rødderne r1 og r2 i dette polynomium:

        f(x) = 2·(x - r1)·(x - r2) .


Svar #2
01. december 2013 af elb93 (Slettet)

mange tak, men hvordan bestemer hej så r1 og r2??


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2013 af PeterValberg

#2

løs ligningen: x2 - 6x + 5 = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Du kan løse denne andengradligning på klassisk vis ved at finde og bruge deskriminanten
F(x)=2x²-12x+10

d=b^2-4*a*c?(-12)^2-4*2*10=144-80=64 , d>0 =>
x1=(-b+d^0.5)/2a=(12+64^0.5)/2*2=20/4=5

x2=-b-d^0.5)/2a=(12-64^0.5)/2*2=4/4=1

disse to x-værdier kalder man polynomiets rødder, og man kalder dem r1 og r2: på faktoriseret form kan man skrive

f(x)=a*(x-r1)*(x-r2)
=2*(x-5)*(x-1)


Skriv et svar til: faktorisering afandengradspolynymier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.