Matematik

Km/t

02. december 2013 af AndreasJ10 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Spørgsmål: Månen roterer om jorden på ca. 27 døgn. Beregn månens hastighed i km/t.

Min formelsamling siger at fart = vejlængde : tid. Vejlængden er 384.405, og tiden er 27 døgn, hvilket er 648 timer. 593,22. Jeg tror det er forkert kan nogen hjælpe.

Kan andre hjælpe med: Jorden roterer om sig solen på ca. 365 døgn. Beregn jordens hastighed i km/t

Jorden roterer omkring sig selv på 24 timer. Beregn jordens rotationshastighed ved ækvator


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2013 af mathon

Månen roterer om jorden på ca. 27 døgn:

             månens rotationshastighed:

                                 vrotmåne = 2π•R / T = 2π•(384405 km) / (27•(24 t)) = 3727,3 km/t


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2013 af mathon

Jorden roterer i middelafstanden 149,6·106 km fra solen på ca. 365 døgn:

             solens rotationshastighed:

                                 vrotsol = 2π•R / T = 2π•(149,6·106 km) / (365•(24 t)) ≈ 107302 km/t


Svar #3
02. december 2013 af AndreasJ10 (Slettet)

Mange tak, men er lidt i tvivl om hvad alle de paranteser osv betyder? 


Svar #4
02. december 2013 af AndreasJ10 (Slettet)

#1
 

Månen roterer om jorden på ca. 27 døgn:

             månens rotationshastighed:

                                 vrotmåne = 2π•R / T = 2π•(384405 km) / (27•(24 t)) = 3727,3 km/t

Jeg skal bruge hastighed i km/t. Er dette svar så stadig korrekt??


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2013 af mathon

    Ja


Skriv et svar til: Km/t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.