Matematik
Integraltegning
Sidder her med en opgave om integration. Mangler lidt hjælp til at komme i gang :)
Opgaven er vedhæftet .
Svar #1
02. december 2013 af peter lind
Del det op i intervallerne [-1; 0] og [0; 1]. I det første interval integrer g(x)-k(x) I det andet inerval f(x)-h(x)
Svar #2
02. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)
arealfunktionen er givet ved integralet af en funktion. Med den viden kan du først se på 1. kvadrant altså i den firkant hvor både x og y er positiv. Der gælder nemlig at arealet af det halve hjerte må være arealet under f(x) minus arealet af det under h(x). Bemærk at du regner med bestemte integraler,
Når du har disse arealer trukket fra hinanden har du så arealet af det halve hjerte. Da du kan se at hjertet er symmetrisk om y-aksen er det samlede areal af hjertet det dobbelte.
Svar #4
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
Man bemærker her, at
h(-x) = k(x) og f(-x) = g(x),
hvorfor
Ahjerte = 2 · 0∫1(f(x)-h(x)) dx
Svar #5
02. december 2013 af mulleJ1995 (Slettet)
Er det noget i retning af det her eller er det helt ved siden af ?
0∫1(0,22x3-3,4x2+3,7x+2,5)-(6,22x3-8,4x2+5,2x)
[0,055x4-1,1333x3+1,85x2+2,5x-1,555x4-2,8x3+2,6x2]01
=1,317*2=2,634
Svar #6
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#5
Man får så
Ahjerte = 2 · 0∫1(f(x)-h(x)) dx
= 2 · 0∫1(0,22x3 -3,4x2 +3,7x +2,5 - (6,22x3 -8,4x2 +5,2x)) dx
= 2 · 0∫1(-6x3 +5x2 -1,5x +2,5) dx
= 2 · [-6x4/4 +5x3/3 -1,5x2/2 +2,5 ]10
= 2 · (-6/4 + 5/3 -3/4 +5/2)
= 2 · (1 + 11/12)
= 23/6
Svar #7
02. december 2013 af mulleJ1995 (Slettet)
Mange tak for hjælpen, det giver meget bedre mening nu :)
Skriv et svar til: Integraltegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

