Tysk

Ordstilling på tysk (ledsætninger med to verber)

02. december 2013 af Rak77 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej alle sammen. Jeg har et problem med ordstillingen på tysk. Altså ledsætninger med to verber! Fx: Ich muss helfen meine Mutter mit Essen zu machen! Den lyder meget forkert, synes jeg! Vil det ikke komme til at hedde: Ich muss meine Mutter helfen mit Essen zu machen? Forklar venligst hvordan, og hvorledes!

Svar #1
02. december 2013 af Rak77 (Slettet)

"Das" efter mit: rettet

Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2013 af Tyskfødt (Slettet)

I bisætninger sættes verbet sidst ; i en sammensat tid står hjælpeverbet efter hovedverbet.

Es regnete,  als ich nach der Theatervorstellung um 22 Uhr nach Hause ging.  Ich hatte keinen Schirm mitgenommen, weil die Meteorologen Sonnenschein für den ganzen Tag versprochen hatten. Das Mädchen, das du auf der Straße siehst, ist meine Tochter. Der Junge, den du auf der Straße gesehen hast, ist mein Sohn.

Dit spørgsmål = Ich muss meiner Mutter helfen, das Essen zu machen

I en sætning med udvidet infinitiv står selve infinitiven på tysk efter de led, der er knyttet til

 den, mens på dansk står foran dem.

Ich verspreche morgen zu kommen = Jeg lover, at komme i morgen

Er rechnet damit, eine Stellung bei der Post zu bekommen = Han regner med, at få en stilling i postvæsnet.


Skriv et svar til: Ordstilling på tysk (ledsætninger med to verber)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.