Kemi

syre-base

02. december 2013 af inddd (Slettet)

Hej, jeg har problemer med nedestående opgave. Har tænkt og tænkt, men kan ikke rigtig komme nogle vegne med opgave a. Opgave b har jeg lavet ved at sige:

Ks(HNO3) = 10-pKs = 10-(-1,35) = 22,39

Ks(HNO2) = 10-pKs = 10-3,35 = 0,000447

Så håber, at der er nogel rare mennesker, som vil hjælpe mig med opgave a).

Opgaven:


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af mathon

a)

    syre-base ligevægtene:
                                              HNO3 (aq)   +   H2O (l)   <--->   NO3- (aq)   +   H3O+ (aq)

.

                                              HNO2 (aq)   +   H2O (l)   <--->   NO2- (aq)   +   H3O+ (aq)


Skriv et svar til: syre-base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.