Matematik

Determinant

02. december 2013 af teamwork (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder med den oploadede beregning. 

Jeg har beregnet de tal som står i de første 5 linjer. Og skal nu beregne determinanten af den matrix som er opstillet. 

Jeg har nu to spørgsmål: hvordan kan det være at enhederne ændres nede i matricen. og hvordan løser man sådan en beregning i hånden. Jeg kan godt finde ud af det på lommeregner, men vil gerne have en ide om hvordan det gøres i hånden

nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: determinant.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er sammenhængen mellem dine Z-størrelser og så matricen?

Nederst til højre i dit udtryk står der    ρ1·a = ... og ρ2 = ...

mens udtrykket nederst til venstre kun indeholder ρ1 og ρ2 uden a-faktorer.

Hvis

        a11    a12
A  =
       a21     a22

er regulær med determinant D forskellig fra 0, er dens inverse

                  a22     -a12
A-1  = D-1
                 -a21      a11


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2013 af lfdahl (Slettet)

Er det 2x2 matricen: 

A = [3.3     0.75;

       0.75 0.399]?

det(A) = 0.7542

B er en vilkårlig 2x2-matrix:

B = [ a  b

         c    d]

det(B) = ad - cb


Svar #3
02. december 2013 af teamwork (Slettet)

Jeg er med på determinant formlen. men hvordan er det man ender med at få de -2,87 og 11,98


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den inverse matrix ganges så med søjlevektoren på højre side: -{0,500 ; -2,625}T .

Hvis

          A x = b

er

          x = A-1 b


Svar #5
02. december 2013 af teamwork (Slettet)

tak for svaret


Skriv et svar til: Determinant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.