Matematik

Hjælp til udregning (Problemregning)

03. december 2013 af Geeeden (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej!

Jeg har fået en opgave for som jeg skal fremlægge i matematik. Jeg ved godt hvad svaret er men ved ikke hvordan man udregner det. Jeg håber i vil hjælpe! :D Her er opgaven:

Katrine, Lea, Nanna og Kirstine køber billetter til koncerten i Tivoli. De får 4 pladser ved siden af hinanden.
 

a) Hvad kostede billetterne (180) når de også skulle betale et bestillingsgebyr på i alt 25 kroner. 

Den her opgave kan jeg godt selv løse, men det er de næste 2 opgaver jeg har brug for hjælp til ;)

b) På hvor mange forskellige måder kan pigerne sætte sig på de fire sæder.

c) Katrine og Nanna vil absolut sidde ved sidden af hinanden. På hvor mange måder kan de fire så sidde.

Altså jeg har fundet ud af hvad svaret er (24 og 6) men jeg ved bare ikke hvordan man skal udrenge det. Er der en speciel formel man skal bruge? Har virkelig brug for hjælp. Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af mathon

Tegn de fire pladser og placer Katrine, Lea, Nanna og Kirstine på skift
og tæl op.


Svar #2
03. december 2013 af Geeeden (Slettet)

Ja det har jeg også gjort men jeg skal bruge en bestemt udregning/formel ifølge min lærer. :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. december 2013 af mathon

b)
         antal måder Katrine, Lea, Nanna og Kirstine kan sidde på
         er
                  4! = 4 • 3 • 2 • 1 = 24

c)
        Katrine og Nanna kan sidde ved sidden af hinanden
        på 3 måder (idet deres indbyrdes placering ikke tæller med)
        Når Katrine og Nanna har vagt deres pladser, kan Lea og Kirstine
        sidde på to forskellige måder:
        dvs
                 3 • 2 måder = 6 måder
 
 


Svar #4
03. december 2013 af Geeeden (Slettet)

Tusinde tak! Det hjalp virkelig meget!


Skriv et svar til: Hjælp til udregning (Problemregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.