Matematik

Den fuldstændige løsning til en differentialligning

03. december 2013 af Shaolina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg har virkelig svært ved at forstå emnet om differentialligninger, og derfor volder den følgende opgave mig problemer.

Opgaven er som følgende:

Bestem den fuldstændige løsning til differentialligningen:

(dy/dx) + 10 • x5 • y = 2 • x5.


Opgaven skal løses UDEN BRUG af TI-Nspire CAS lommeregner.

På forhånd tak!

- Emilie


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan løse opgaven ved separation af de variable:

dy/dx = 2x5 - 10x5y = 10x5·(1/5 - y) ,

(1/(y - (1/5))) d(y - (1/5)) = -10·x5 dx ,

ln(y - (1/5)) = -10 · ∫ x5 dx

Fortsæt nu selv.


Skriv et svar til: Den fuldstændige løsning til en differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.