Matematik

Fordoblingskonstant

04. december 2013 af EmilieMørkeberg (Slettet) - Niveau: C-niveau

En person sætter 52 000 kr. i banken til en fast årlig rente på 3 %.
a) Hvor stort et beløb står på kontoen efter 8 år?

Kn=Ko(1+p/100) Kn=53.560

efter 8 år, 65.872

Har brug for hjælp til b....
b) Efter hvor mange år er beløbet fordoblet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af mathon

b)
                 2 = 1,03n

                 log(2) = log(1,03)•n

                 n = log(2) / log(1,03)
          


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2013 af mathon

egentlig
                                  Kn = Ko•(1+r)n
med fordobling
                                  2·Ko = Ko•(1+r)n

                                  2 = (1+r)n


Skriv et svar til: Fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.