Kemi

Fortyndingsfaktor

04. december 2013 af camilladthybo93 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

afmåler 2 prøver á 10 ml solbærsaft i 50 ml bægerglas. Prøve A og B. 

Prøve A fyldes op til 50 mL med ionbyttet vand. Prøve B fyldes til 30 mL med ionbyttet vand og indstilles efterfølgende til en pH=6,5 med 1,0 M NaOH. 

Derefter fyldes 7 prøveglas á 3 mL med prøve A og 7 prøveglas á 3 mL med prøve B.

Efter opvarmning udtages 250 microliter prøve til kuvetter (8 til A-rækken og 8 til B-rækken) som er fyldt med 16 gange 2,25 mL buffer med pH=1,0 og 16 gange buffer med pH=4,5.

Hvordan regnes fortyndingsfaktoren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af mathon

Det tilsatte volumen 1,0 M NaOH er minimalt , hvorfor der kan ses bort fra detr.


                                                        prøve A                             prøve B
fortyndingsfaktorer:                     5•1,083 ≈ 5,42                   3•1,083 ≈ 3,25
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2013 af mathon

korrektion til #1
 

Det tilsatte volumen 1,0 M NaOH er minimalt , hvorfor der kan ses bort fra det.


                                                        prøve A                             prøve B
fortyndingsfaktorer:                       5•10 = 50                            3•10 = 30
 


Skriv et svar til: Fortyndingsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.