Matematik

Tidevand - Opgave F

04. december 2013 af MrElkjaer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folk :)

Jeg har i skolen i dag fået forklaret hvordan og hvorledes jeg skulle løse denne opgave. Men af en eller anden grund kan jeg ikke få det til at virke? Eller så gør jeg noget forkert...

Så hvad skal jeg?

OPGAVE:

MINE UDREGNINGER:

Selve opgave sættet - Tidevand og diger Teknisk matematik s 425 - Af Preben Madsen
https://www.dropbox.com/s/y1fx74e4q01pgby/Tidevand%20og%20diger%20Teknisk%20matematik%20s%20425%20-%20Af%20Preben%20Madsen.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er gennemgået her, hvor opgaveteksten også er vedlagt.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1382683


Svar #2
04. december 2013 af MrElkjaer (Slettet)

Det kan jeg se :)

Dog er den opgave jeg har svært ved ikke blevet gennemgået der :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal finde toppen yT af diget, dvs parabelens toppunkts y-koordinat og så løse ligningen

f2(t) = yT .

Du har selv fundet yT = 4,615

og man skal så løse ligningen

f2(t) = 4,615 , dvs

1,5·sin(0,483t - 0,96) + 3,449 = 4,615 , dvs

sin(0,483t - 0,96) = (4,615 - 3,449)/1,5 = 0,777333,

0,483t - 0,96 = sin-1(0,777333) = 0,890416 eller 0,483t - 0,96 = π - sin-1(0,777333) = 2,251177

hvoraf

t = 3,831  eller t = 6,648


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2013 af peter lind

Du finder et tidspunkt hvor tidevandet netop når op til diget, Men der spørges løst sagt om tidintervallet, hvor vandstanden står over diget. Få lavet en graf over funktionen så du kan se tilnærmelsesvis, hvornår det skifter . Derefter kan du få dit matematikprogram til at finde mere præcist disse punkter. Træk tallene fra hinanden og du har svaret


Svar #5
04. december 2013 af MrElkjaer (Slettet)

Well, jeg har forstået så meget at jeg skal bruge min funktion for min sinus kurve, hvori jeg så sætter min maks højde af diget ind (4.615)

Men ifølge min lærer, og de afleveringer jeg har kigget igennem, så får de to resultaterm hvoraf jeg kun får én, når jeg indsætter det i mathcad :)

Men det sidste du skriver, der har du omregnet det til radianer? Også derfra videre ind til mine tidspunkter?

Men prøvede mig frem ud fra din forklaring i MathCad, og det ser ud til at virke!:-)

Jeg siger tusinde tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man benytter, at sin(x) = sin(π-x) . Har man fundet en løsning til ligningen k = sin(x), er π - x også en løsning. Man kan ikke bare blindt overlade det til MathCad.


Svar #7
04. december 2013 af MrElkjaer (Slettet)

hehe, det er rigtigt :)

Men TAK for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

I #5 bør du ikke runde (4,615 - 3,449)/1,5 af i mellemregningen. Det forklarer de små forskelle mellem dine og mine resultater.


Svar #9
04. december 2013 af MrElkjaer (Slettet)

Okay :) Må jeg lige ind og ændre.


Skriv et svar til: Tidevand - Opgave F

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.