Matematik
isolering
10. november 2005 af
mettma (Slettet)
er der nogen der kan isolere y i den her ligning?:
ln(y) = ln(x)*(x+2)-(1/x)+1
Det skulle gerne give:
Y = (x^2)*(e^x-1), x>0
jeg ved bare ikke hvordan!
takker - Mettma
ln(y) = ln(x)*(x+2)-(1/x)+1
Det skulle gerne give:
Y = (x^2)*(e^x-1), x>0
jeg ved bare ikke hvordan!
takker - Mettma
Svar #1
11. november 2005 af Duffy
ln(y) = ln(x)*(x+2)-(1/x)+1
y = e^(ln(y)) =
e^(ln(x)*(x+2)-(1/x)+1)
det kan ikke isoleres til det ønskede...
(Du må have skrevet noget forkert op!!)
Duffy
y = e^(ln(y)) =
e^(ln(x)*(x+2)-(1/x)+1)
det kan ikke isoleres til det ønskede...
(Du må have skrevet noget forkert op!!)
Duffy
Svar #2
11. november 2005 af mettma (Slettet)
nej, det er fordi at det jeg skulle have reduceret stammer fra en lang opgave, som jeg har regnet forkert åbenbart og dermed fået den forkerte løsning, som du nu lige har forsøgt at hjælpe mig med at isolere y i. (hvis du forstår).
sorry min fejl. prøver at regne lidt videre, men tak hjælpen!!
sorry min fejl. prøver at regne lidt videre, men tak hjælpen!!
Skriv et svar til: isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
