Kemi

radioaktivitet

05. december 2013 af freaksom (Slettet)

 To forskellige radioaktive isotoper er tilstede i den samme prøve. De henfalder med halveringstiden hhv. 10 min og 1 time. Til tiden t = 0 og t = 30 min måles aktiviteten totalt til hhv. 1,85* 10^4  og 3,70*10^3  kerneomdannelser pr.sekund med en Geiger-tæller.

Hvor stor var aktiviteten af hver isotop til t = 0?

Hvad var mængdeforholdet mellem de to isotoper til t = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af mathon

                      A1 = k1·N1            k1 = ln(2)/(600 s) =     0,0011552 s-1       

                      A2 = k2·N2            k2 = ln(2)/(3600 s) =   0,0001954 s-1              k2/k1 = (1/6)

                      A1 + A2 = k1·N1 + k2·N2 = k1(N1 + (k2/k1)·N2)


Svar #2
05. december 2013 af freaksom (Slettet)

Hvornår bruger man så aktiviteten?:)


Svar #3
05. december 2013 af freaksom (Slettet)

skal man bare sætte de to aktiviteter ind på N1 og N2's pladser?


Skriv et svar til: radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.