Matematik

Find a og b lineær funktion

05. december 2013 af LillaBlomst1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Har virkelig brug for hjælp til denne opgave da jeg mange gange selv har prøvet at lave den, men ved ikke om det er rigtigt. 

Det drejer sig om denne opgave: 

Produktionen af vedvarende energi i Danmark kan i perioden 1999 til 2004 tilnærmelsesvis beskrives ved en lineær mode:

 F(x) =  a x + b

Hvor x er antal år efter 1999, og fx er den årlige produktion af vedvarende energi, målt i enheden TJ. Det oplyses at f(0) = 6681 og f(3) = 9311.

a) Bestem a og b 

Det her er så mine svar: 

formlen for a: y2 – y1 / x2 – x1

93110 – 6682 / 3-0 = 86428/3 = 28809,33

Så a = 28809,33

Formlen for b:  y1 – a * x1

6682 – 28809,33 * 0 = 6682

Så b = 6682

Ser det her rigtigt ud? 

       


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

du tager fejl i din beregning af a.

a= (9311-6681)/(3-0)=876,66

du behøver ikke at regne b ud da f(0) netop er b.


Svar #2
05. december 2013 af LillaBlomst1 (Slettet)

Så b er 0 ? Ser funktionen sådan her ud: f(x)= 876,66 x + 0?
Jeg er ikke så vant til at bruge f (x), for det meste bruger jeg y. Men hvorfor er b 0? Hvorfor er a så ikke 3 for der
Står f(3) som der står f(0) .

Tak for hjælpen by the way :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

#2
for en lineaer sammehaeng gaelder f(x)=ax+b, b=f(o)=6681, b er netop defineret saaledes at den svarer til f(0)
a finder du ved ved at sige delta y delt med delta x: a= (9311-6681)/(3-0)=876,66

dvs a=876.66 og b=6681

Skriv et svar til: Find a og b lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.