Kemi

Radioaktivitet

05. december 2013 af freaksom (Slettet)

 Bestem bindingsenergien pr. nukleon for isotoperne 35 Cl og 37 Cl idet deres atommasser er hhv. 34,969 og 36,966 amu. 

Jeg kender formlerne man skal bruge, nemlig m(defekt)=m(kerne)-m(tabel).

OG herefter er det E=m*c^2. Dog får jeg bare nogle lidt for små tal. 

1 amu er 1,66*10^-27, skal jeg omregne amu'erne til kg eller kan man godt regne i amu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af mathon

Du kan forblive i amu eller u ved at beregne
1 u's energiækvivalens
     
  E = c2 • (1 u) = (2,99792·108 m/s)2 • (1,66054·10-27 kg) = 1,49242·10-10 J = 9,31494·108 eV =

                                                                                                931,494·106 eV  =  931,494 MeV

      en massedefekt på 1 u ækvivalerer energien 931,494 MeV


Svar #2
05. december 2013 af freaksom (Slettet)

hvis man har fundet massedefekten, kan man så godt gange den med 931,494MeV og få E-binding?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af mathon

     Ja

                   og dividere med antal nukleoner.


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.