Kemi

Aktiveringsenergi

05. december 2013 af rollele (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP 

Jeg har lavet et forsøg "Iodklokken" hvor jeg skal bestemme aktiveringsenergien, hvilket jeg skulle gøre ved at finde reaktionstiden for forskellige temperature. Der står så at jeg kan finde aktiveringsenergien ved at lave et plot med log(1/t_reak) som funktion af 1/T hvor T er temperatur. Hvordan kan denne sammenhæng passe i forhold til Arrhenius´ ligning for aktveringsenergi?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af mathon

Arrhenius:

                        k = A•e-Ea/(RT)

                        ln(k) = -(Ea/R) • (1/T)  +  ln(A)

.

                       ln(k2/k1) = -(Ea/R) • ((1/T2) - (1/T1))


Svar #2
05. december 2013 af rollele (Slettet)

#1

Hvordan passer et direkte plot med log(1/t) som funktion af 1/T(temperatur) sammen med arrhenius´ ligning?


Svar #3
05. december 2013 af rollele (Slettet)

Mathon jeg kender godt ligningen, problemet er at jeg ikke kender k!  og i min vejledning står der at jeg kan bestemme aktiveringsenergi ved at plotte log(1/t) som funktion af 1/T, uden at kende k...


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2013 af mathon

             log(x) = k • ln(x)

             log(x) = 1/ln(10) = 0,4343

.

             log(k) = -0,4343•(Ea/R) • (1/T)  +   0,4343·A

            


Svar #5
05. december 2013 af rollele (Slettet)

Kan man udenvidere indsætte k til at være 1/t_reaktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2013 af mathon

#4
 

             log(x) = C • ln(x)                                                         C er en proportionalitetskonstanten

             log(x) = 1/ln(10) = 0,4343          

.

             log(k) = -0,4343•(Ea/R) • (1/T)  +   0,4343·A              k er hastighedskonstanten

            


Skriv et svar til: Aktiveringsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.