Matematik

Udregning af kvadratrod

05. december 2013 af Ok1245 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej :-)

Jeg har et lille spørgsmål omkring udregning af kvadratod på papir. Jeg brugte dette link til metoden: https://www.youtube.com/watch?v=3i94NWF39nU

Jeg fulgte hans instrukser nøje og fik resultatet af mit eget eksempel som var kvadratroden af 143 til 15,5686
Men svaret er 11,9582.

Se på min vedhæftede .pdf fil. Er der nogen der kan fejlfinde og se hvad min fejl er og hjælpe mig med at finde det rigtige svar via papir? :-)

Vedhæftet fil: Kvadratrod på papir.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har

√143.000000 = 11.95826
  1
  043                y = 1·(20·1+1) ≤ 43 < 2·(20·1+2) = 44
    21
    2200            y = x·(20·11+x) ≤ 2200, x = 9
    2061
      13900        y = x·(20·119+x) ≤ 13900 , x = 5
      11925
        197500    y = x·(20·1195+x) ≤ 197500 , x = 8
        191264
            623600    y = x·(20·11958+x) ≤ 623600 , x = 2
            478324
            14527600   y = x·(20·119582+x) ≤ 14527600 , x = 6
            14349876
                177724


Svar #2
06. december 2013 af Ok1245 (Slettet)

Tak for svaret Andersen11 :-) Meget brugbart og godt forklaret :-)


Skriv et svar til: Udregning af kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.