Matematik

Opgavehjælp

05. december 2013 af xXkilzzXx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder lidt fast ved denne her opgave. HVis nogen evt har et forslag til, hvordan man beregner det og eller kommer igang, må de meget gerne skrive :-)

Vedhæftet fil: 1234.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Figuren er symmetrisk omkring de lodrette og vandrette akser gennem figuren.

Den indre kvarte figur er sammensat af en cirkelbue med radius 50m og en cirkelbue med radius 70m. Den lille retvinklede trekant er en 30-60 trekant, så centervinklerne for cirkeludsnittene er kendt.

Den ydre figur har samme sammensætning som den indre figur, med radierne forøget med 4m.


Svar #2
09. december 2013 af xXkilzzXx (Slettet)

Kan det være, at jeg skal bruge Guldins 1. regel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, slet ikke.

Den indre figurdel i 1. kvadrant består af et cirkeludsnit med radius 70 med centervinkel 30º , hvorfra der trækkes arealet af en retvinklet 30-60 trekant med hypotenuse 20, sammen med et cirkeludsnit med radius 50 og centervinkel 60º.

Vi har da for denne fjerdedel af hele den indre figur

(1/4)·Aindre = π·702/12 - (1/2)·20·(1/2)·20·(√3)/2 + π·502/6

Den ydre figurdel i 1. kvadrant består af et cirkeludsnit med radius 74 med centervinkel 30º , hvorfra der trækkes arealet af en retvinklet 30-60 trekant med hypotenuse 20, sammen med et cirkeludsnit med radius 54 og centervinkel 60º.

Vi har da for denne fjerdedel af hele den ydre figur

(1/4)·Aydre = π·742/12 - (1/2)·20·(1/2)·20·(√3)/2 + π·542/6

Vejbanens areal er da

Avej = Aydre - Aindre = (π/3)·(742 - 702) + (2π/3)·(542 - 502)


Skriv et svar til: Opgavehjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.