Matematik

Defitionsmængde

06. december 2013 af kissermulle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Er der nogen, der kan hjælpe mig med, hvordan man finder difitionsmængden af følgende funktioner: 

f(x)=-0.5x^3+2x^2+3x

f(x)=kvadratrod(9-x^2)

f(x)=0.25x^4-x

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

definitionsmængdener alle de tal x kan være, husk atman ik ka ta kvadratroden af negative tal

Svar #2
06. december 2013 af kissermulle (Slettet)

Passer det, at den første kan være alle reelle tal? 

Den næste kan jeg simpelhen ikke se, hvad der ikke kan sættes ind


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

den første er rigtig. for den næste :Som sagt ka man ik ta kvadratroden af negative tal dvs x2 må ik være større end 9, dvs ik x må ik være større end 3 og mindre end -3

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2013 af mathon

                9-x2 ≥ 0

                -9+x2 ≤ 0

                 |x|2 ≤ 32

                 |x| ≤ 3

                 -3 ≤ x ≤ 3  

dvs
                 Dm(f) = [-3;3]

               


Svar #5
06. december 2013 af kissermulle (Slettet)

tak.

hvad så med den sidste? er det alle reelle tal?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

ja. :)

Svar #7
06. december 2013 af kissermulle (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Defitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.