Matematik
integraler
"Hvis en ikke-negativ funktion f kun er defineret på [0,∞) og er begrænset og stykvis lineær på ethvert af intervallerne [0,n], n=1,2..., betragter man i stedet følgen
∫ f(x)dx fra 0 til n.
Også giver de et eksempel jeg har ikke tænkt mig gennemgå ekssemplet medmindre det er nødvendigt.
f(x)=e-x er kontinuert og afbilder [0,∞) ind i [0,1],
∫ e-x dx fra 0 til n.
Mit spørgsmål er denne funktion stykkevis lineær ? :S for det siger definitionen foroven den skal være og eksemplet da integrere de med de samme grænser som givet i defintionen så går ud fra det opfyldt.
og hvad mener de med at stykkevis lineær på intervallerne [0,n], n=1,2.., kan nogen vise det på en graf eller lignene?
Svar #1
07. december 2013 af peter lind
g(n) = ∫0n e-xdx n∈N er en afbildning af N ind i R. Det er meningsløst at tale om at sådan en funktion er lineær når funktionen kun er defineret for naturlige tal
I den første linje er det angivet at det er f(x), der skal være stykkevis lineær. Det er e-x ikke
Svar #2
07. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#0
Kan du forklare lidt om formålet med disse betragtninger? Hvorfor laves disse betragtninger?
Måske er der tale om at beregne 0∫∞ f(x) dx for en funktion, der kan vurderes opad til en begrænset, stykkevis lineær funktion
Svar #4
07. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#3
Det afsnit, du citerer i #0, er vel en del af et større afsnit, der har et overordnet emne?
Svar #5
07. december 2013 af nursim (Slettet)
integraler tror bare jeg spørger min lære det lidt svært at forklare .
Skriv et svar til: integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
