Kemi

Opløselighed af Bariumhydroxid (Ba(OH)2)

07. december 2013 af aliejupi01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har fået opgivet, at opløselighedsproduktet, k0 for reaktionen,

Ba(OH)2(s)  >  Ba2+(aq)  +  2OH-(aq),

er 5,0*10-3 M3 ved 25oC.

Enheden M^3 skyldes selvfølgelig reaktionen Ba(OH)2(s)  >  Ba2+(aq)  +  2OH-(aq), da faste stoffer ikke indgår i ligevægtsbrøken.

Spørgsmålet er, at vise at [OH-] er 0,215 M i en mættet opløsning af bariumhydroxid ved 25oC.

Derefter skal pH beregnes i opløsningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2013 af mathon

 

                                        


Svar #2
07. december 2013 af aliejupi01 (Slettet)

Du har ikke skrevet noget mathon :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2013 af mathon

Opløselighedsproduktet for Ba(OH)2•8H2O ved 25ºC
er
           Ksb = 2,55·10-4 M3               kilde: CRCPRESS, Inc. Boca Raton, Florida
                                                             HANDBOOK of CHEMISTRY and PHYSICS


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2013 af mathon

Kaldes den molære opløselighed af mættet Ba(OH)2 (aq) for s

haves med din oplysning
                                             Ksb = 5,0·10-3 M3 ved 25oC


                                    Ba(OH)2 (s)   <--->   Ba2+ (aq)  +   2 OH- (aq)
ligevægtskoncentrationer                                      s                    2s

                                                      [Ba2+] • [OH-]2 = 5,0·10-3 M3

                                                       s        •  (2s)2  = 5,0·10-3 M3

                                                       4s3 = 5,0·10-3 M3

                                                       s = ((5,0·10-3 M3)/4)1/3 = 0,1077 M

dvs
                                                       [OH-]mættet = 2s = 2 • (0,1077 M) ≈ 0,215 M

                              
                                                    


Skriv et svar til: Opløselighed af Bariumhydroxid (Ba(OH)2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.