Fysik
Fotoner
12. november 2005 af
3700-Line (Slettet)
Nogen som kan hjælpe?
Udregn energien af fotoner med bølgelængderne henholdsvis 800nm(infrarød), 675 nm (rød), 410 nm (violet) og 350 nm (ultraviolet).
Hvorfor mon den infrarøde stråling kaldes for varmestråling, når det faktisk er fotoner med mindre energi end fx synligt lys?
Udregn energien af fotoner med bølgelængderne henholdsvis 800nm(infrarød), 675 nm (rød), 410 nm (violet) og 350 nm (ultraviolet).
Hvorfor mon den infrarøde stråling kaldes for varmestråling, når det faktisk er fotoner med mindre energi end fx synligt lys?
Svar #2
12. november 2005 af KemiKasper (Slettet)
Husk at der gælder:
c = lambda * f
hvor lambda er bølgelængden, f er frekvensen og c er lysets hastighed (=3,00*10^8 m/s).
Desuden gælder der sammenhængen
E = h * f
hvor h er Plancks konstant (=6,63*10^-34 J*s)
Ergo må der gælde at:
E = h * c/lambda
Herfra kan du finde energierne. Du skal benytte bølgelængderne angivet i meter.
Infrarød stråling kaldes også varmestråling fordi frekvensen af strålingen passer med atomare svingninger i molekyler og derfor absorberes.
c = lambda * f
hvor lambda er bølgelængden, f er frekvensen og c er lysets hastighed (=3,00*10^8 m/s).
Desuden gælder der sammenhængen
E = h * f
hvor h er Plancks konstant (=6,63*10^-34 J*s)
Ergo må der gælde at:
E = h * c/lambda
Herfra kan du finde energierne. Du skal benytte bølgelængderne angivet i meter.
Infrarød stråling kaldes også varmestråling fordi frekvensen af strålingen passer med atomare svingninger i molekyler og derfor absorberes.
Skriv et svar til: Fotoner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
