Kemi

Funktionsudtryk

09. december 2013 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen, der vil hjælpe mig med at udlede et funktionsudtryk (ift. reaktionskinetik), hvor reaktanterne IKKE har samme begyndelseskoncentration,  altså hvor den ene reaktant er i overskud mens den anden er den begrænsende faktor. 

Hvordan skal jeg skrive dette op? :) 

På forhånd - tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Nu har jeg ikke løsningen i hovedet, men jeg tænker at det simpleste er at udtrykke den ene koncentration som afhængig af den anden, og så opstille ligningen på sædvanlig vis, altså som hvis koncentrationerne er ens.

Et eksempel på praksis:

[A]=2M
[B]=1M

kan du skrive at [B]=0.5[A]  , under forudsætning at de reagerer 1:1 og at de reagerer lige hurgtigt.


Svar #2
09. december 2013 af Ukenddt (Slettet)

#1
 

Et funktionsudtryk for en første ordens reaktion ser således ud:

ln[A] = -k*t+ln[A]0 

Det er løsningen til den differentialligning, der er bestemt af hastighedsudtrykket. 

I dette tilfælde er hastighedsudtrykket v = k * [A]x*[B]y

Hvordan skal jeg så udlede funktionsudtrykket, hvor reaktanterne ikke har samme begyndelseskoncentration? Hmm


Skriv et svar til: Funktionsudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.