Matematik

Isolere i. Algebra

09. december 2013 af niico79 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har en ligning der hedder:
m/p = d1*Y-d2*i
Jeg er gået helt kold i at isolere i.  Nogen der kan forklare mig, hvordan jeg gør det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af mathon

                        d2•i  =  d1•y - (m/p)

                        i = (d1/d2)•y - (m/(p·d2))


Svar #2
09. december 2013 af niico79 (Slettet)

Tusinde tak for dit svar mathon.
Min lærers svar er dog: i=(d1/d2)*Y - (M/P*d2)
Vi er intereseret i ikke at adskille m og p,  så udtrykket m/p skal bevares.
Men jeg kan virkelig ikke se hvordan han er nået frem til ovenstående svar?


Skriv et svar til: Isolere i. Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.