Matematik

En funktion f

09. december 2013 af NLFrauenfelder (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle ! 

Jeg har et spørgsmål, som jeg har lidt problemer med. Jeg tror, at jeg har stirret mig blind på det efter en lang dag kun med matematik. På forhånd tak for hjælpen !  

En funktion f er bestemt ved 

    f(x)=(x3-8)·lnx , x>0 

a) Løs ligningen f(x)=0 

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1)) 

Er klar over, at jeg her skal bruge tangentens ligning y=f(x0)(x-x0)+f(x), har da også regnet på den, ville dog sætte pris på, at en måske kunne verificere det for mig. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Hvad har du da fået det til?? :)


Svar #2
10. december 2013 af NLFrauenfelder (Slettet)

Jaa, jamen ikke noget fornuftigt tror jeg :) Haha. 

Det er meget træls, det er bare det eneste emne jeg endnu ikke er særlig god til... Har du et gæt måske ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

a) f(x)=0 og x>0 => x=2  (har bare solvet)

b) tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1)) 

tangentligning : y-y0=a(x-x0

y0=f(1)=(13-8)·ln1 =0 dvs. (x0,y0)= (1,0)

a= f'(x) =3x2*ln(x)+(x3-8)/x

f'(1)=-7

dvs y-0=-7(x-1) <=> y=-7x+7


Svar #4
10. december 2013 af NLFrauenfelder (Slettet)

Mange tak ! 

Stor hjælp. Så kan jeg få afleveret denne aflevering for denne gang ! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Det var godt :)
-Selvtak :)


Skriv et svar til: En funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.