Matematik

Afstanden mellem A og B

09. december 2013 af MariaJensen05 (Slettet) - Niveau: C-niveau

min opgave lyder: 
Fra et punkt P på en 200 meter høj klippe ses to skibe på havet. Skibene befinder sig henholdsvis i positionerne og B. Vinklen mellem vanderet og sigtelinjen fre P til A og mellem vandret og fra til B måles i henholdsvis = 32o og = 24o.

Hvis jeg skal finde afstanden mellem og B, hvordan gør jeg så? (: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af peter lind

Lav en tegning af  sagen. Det er en retvinklet trekant hvor du kender den ene katete og en vinkel. Brug reglen om tangens i en retvinklet trekant til at finde afstandene til A og B


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Benyt at tan(w) = OP/OA

og

tan(v) = OP/OB

http://billedeupload.dk/images/FP96I.png

:-)


Skriv et svar til: Afstanden mellem A og B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.