Matematik

Differentialligning

09. december 2013 af karlbørge (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej ! 

Jeg har problemer med at løse z´=k-cz^2 

Er dog kommet frem til at løsning er integralet af 1/k-cz^2 dz= integralet af dt 

Håber nogle vil hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2013 af peter lind

Venstre side er forkert. Det skal være ∫1/(k-c*z2) dz = ∫dt Hvad du derefter skal gøre er afhængig af fortegnene for k og c


Svar #2
09. december 2013 af karlbørge (Slettet)

ja glemte lige parentesen. Både k og c er positive 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af peter lind

brug at 1/(a+bz) + 1/(a-bz) = 2a/(a2-b2*z2) med passende valg af a og b


Svar #4
09. december 2013 af karlbørge (Slettet)

Er det muligt du kan uddybe det lidt ? Jeg forstår det ikke helt. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2013 af peter lind

Vælg a og b så nævneren på højre side er identisk med det du har i den oprindelige funktion. hvis du dividere formlen med 2a får du på venstre side et udtryk for integranden, som kan integreres ved brug af substitution


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.