Fysik

Halveringstykkelse vha. regressionsligning

09. december 2013 af Lektiehjælpsøgerjeg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg skal skrive en rapport om absorptionsloven.

Jeg sidder ved dette:

Bestem halveringstykkelsen x1/2 vha. regressionsligningen 

Min regressionsligning har jeg fået ved at lave en graf i excel og min regressionsligning lyder: 

y=1207,4e^-0,002x

Jeg kan simpelthen ikke komme videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

halvveringstykkelsen er givet ved x0.5=log 0.5/log a

eller x0.5=ln 0.5/ ln k

når den eksponentielle sammenhæng angives i ekx


Svar #2
09. december 2013 af Lektiehjælpsøgerjeg (Slettet)

Tak for svar.

Hvad skal jeg indsætte som k-værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

k=-0.002 som du ka aflæse fra #0

Svar #4
09. december 2013 af Lektiehjælpsøgerjeg (Slettet)

Meeen.. Det kan en lommeregner ikke udregne da k-værdien i logaritmen er negativ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2013 af mathon

  Når regressionsligningen
  er
                    f(t) = y = b • e-k·t           k > 0

                            (1/2)b = b • e-k·T1/2

                            (1/2) = e-k·T1/2

                            ln(1/2) = -k·T1/2

                            -ln(2) = -k·T1/2

                            k = ln(2) / T1/2

          


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2013 af mathon

i anvendelse:
                              y = 1207,4 • e-0,002·t

                              l = ln(/2) / T1/2 = ln(2) / 0,002


Svar #7
10. december 2013 af Lektiehjælpsøgerjeg (Slettet)

Så får jeg svaret I=346,574

men jeg skulle jo finde halveringstykkelsen og den er jo ikke 346,574 mm.?

Den skulle gerne være omkring 7,5 mm? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2013 af mathon

#6
 

i anvendelse:
                              y(x) = 1207,4 • e-0,002·x

                              X1/2 = ln(2) / X1/2 = ln(2) / 0,002


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2013 af mathon


                    …din regressionsligning må være forkert.


Skriv et svar til: Halveringstykkelse vha. regressionsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.