Matematik

Angiv en forskrift for g(X)

09. december 2013 af helpboi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Denne opgave er ved at gå mig på nerverne. Jeg har siddet med denne opgave og har ingen idé om hvordan jeg skal løse denne opgave ??

Forretningen  Fedt for enhver pris  sælger bl.a. en speciel type fedt til læder fodtøj.  Læderfedtet sælges i dåser. Forretningen har erfaring for, at stykprisen for en dåse af denne type fedt kan beskrives ved funktionen

                          f(x)=-½x+60 , x  ∈  [0;120]

hvor  angiver afsætningen i antal dåser læderfedt om ugen.

Omsætningen kan findes ved at gange stykprisen med antal styk - dvs. f(x)*x

Lad g(x) betegne omsætningen.

                      a)  Angiv en forskrift for .

Så hvis der er en der vil være så venlig at hjælpe mig med denne opgave, ville det redde min aften.

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Du har selv skrevet at omsætningen er f(x)*x
. lad os kalde omsætningen g(x)- det beder din opgave dig om, så

g(x)=(-½x+60)*x          gang ind i parantesen.

g(x)=-0.5x2+60x                      fortsat under forudsætning at  x  ∈  [0;120]


Svar #2
09. december 2013 af helpboi (Slettet)

Mange tak for hjælpen !:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Selvtak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2013 af 123434 (Slettet)

Skal man så ikke sætte værdierne fra 0 til120 ind?

Jeg ville bare sætte 20,40,60,80, 100 og 120 ind på x's plads

F.eks. 

-0,5*0^2+60*0=0  (0,0)

osv.

Så må man få en parabel når man sætter disse værdier ind. 

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

#4
det vil dybest set ikke vaere en korrekt besvarelse nej, at angive en graf er ikke det samme som at angive en funktionsforskrift og opgaven gåaa ud paa at du ska bestemme forskriften

Skriv et svar til: Angiv en forskrift for g(X)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.