Fysik

Formler i fysik.

09. december 2013 af gladstxpige (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Er der nogen, der har tid til at hjælpe med at lave disse to opgaver? Hvilken formel skal jeg bruge, og hvordan? Håber nogen kan hjælpe :)

3) Ved et uheld sprøjter 1,1 g kogende vand på din hånd. Vandet afkøles til 30 ?C, mens det afgiver energi til din hånd.

a) Hvor meget energi modtager din hånd ?

Ved et uheld med en damprenser bliver en person ramt af vanddamp med temperaturen 100 ?C. Vi regner med, at vanddampen fortættes på personens hånd.

b) Beregn, hvor meget energi personens hånd modtager. Hvor mange gange værre er dette uheld end uheldet i spørgsmål a) ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2013 af mathon

opgave 3
                  a)
                        Det kogende vands energiafgivelse = Ehånd

                                     Ehånd = m • c • ΔT

                                     Ehånd = (0,0011 kg) • (4186 J/(kg·K)) • ((100 - 30) K) = 322,322 J


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2013 af mathon

b)
          Sammenligningen kan kun foretages, hvis der regnes på 1,1 g damp af 100ºC

           Fortætningsvarme:        
                                            (0,0011 kg) • (2260·103 J/kg) = 2496 J
     

Hvor mange gange værre dette uheld er sammenlignet med uheldet i spørgsmål a)

                                       (2496 J) + (322,322 J)
                                      ------------------------------- = 8,7 gange værre
                                                 (322,322 J)


Skriv et svar til: Formler i fysik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.