Matematik

andengradsligning

09. december 2013 af 3gSTX (Slettet)

m2+am+b=0

d = a2-4b

Løsninger:

m1= -1/2a+sqrt(a2-4b)

m2=-1/2a-+sqrt(a2-4b)

I mit matematik kompendium står der, at løsningerne er:

m1= -1/2a+sqrt(1/4a2-b)

m1=-1/2a-+sqrt(1/4a2-b)

Hmm kan ikke se hvordan man kommer frem til 1/4a2-b


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du sjusker lidt med parenteserne.

Løsningerne er

m = (-a±√(a2-4b))/2  = -(1/2)a ±√((a2-4b)/4) = -(1/2)a ±√(a2/4-b)

Man ganger ind med (1/2) under kvadratroden. Det bliver til en faktor (1/4) under kvadratroden.


Svar #2
09. december 2013 af 3gSTX (Slettet)

Aaaaah, mange tak!

Dumt af mig


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.