Fysik

Raman spektroskopi

10. december 2013 af Nørden95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal udlede en formel for den klassiske teori for Ramanspredning, men jeg er løbet ind nogle problemer, da jeg anvender engelske bøger dertil.

I den bog jeg bruger til udledningen står der:" q is written ad the nuclear displacement". Er der nogen der ved hvad "nuclear displacement" betyder (det er i forbindele med polarisering af molekyler i elektromagnetiske felter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2013 af peter lind

de elektromagnetiske felter påvirker orienteringen af molekylerne og energiniveauerne via det angulære moment og spin. Displacement betyder forskydning


Svar #2
10. december 2013 af Nørden95 (Slettet)

Peter, hvis det ikke er til for meget besvær, kan du så ikke lige uddybe, hvad du mener med: "elektromagnetiske felter påvirker orienteringen af molekylerne og energiniveauerne via det angulære moment og spin"

Og tak, jeg tror jeg har fået fat i, hvad der menes med "nuclear displacement"


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2013 af Eksperimentalfysikeren

I et molekyle vil et atom give et elektrisk felt, der går ind i naboatomerne. Dette bevirker, at elektronskyen forskydes i én retning og kernen i den modsatte retning.


Svar #4
10. december 2013 af Nørden95 (Slettet)

Hvad mener bogen så med at: "if the molecule is vibrating with a frequency vi, he nuclear displacement q is written: 

q=q_0*cos*2*pi*v_i*t

q_0= vibrational amplitude


Svar #5
10. december 2013 af Nørden95 (Slettet)

Det er til udledning af et bevis 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2013 af Eksperimentalfysikeren

Den forskydning, der henvises til, er en forskydning i forhold til hvilepositionen, og ikke det, jeg omtalte før.

En ydre påvirkning kan få atomerne til at svinge i forhold til hinanden. Tænk på to metalkugler, der er sat sammen med en fjeder. De kan svinge i forhold til hinanden. q er her udsvinget af en kugle i forhold til det fælles tyngdepunkt.


Svar #7
10. december 2013 af Nørden95 (Slettet)

Nå på den måde (fed forklaring)! 


Svar #8
10. december 2013 af Nørden95 (Slettet)

Bogen tager udgangspunkt i diatomiske molekyler: 

The electric field strenght E og the eletromagnetis wave fluctates with time t:

E=E_0cos2*pi*v_0*t

where E_0 is vibrational amplitude, v_0 frequency of laser.

If diatomis molecule is irradiated by this light an elektric dipol moment P is induced

P=aE=AE_0 cos 2*pi*v_0 * t

Hvorefter der kommer:

If the molecule is vibrating with a frequency v_i, he nuclear displacement q is written: 

q=q_0*cos*2*pi*v_i*t

q_0= vibrational amplitude

Ved du om der er en grund til de tager udgangspunkt i diatomiske molekyler?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2013 af Eksperimentalfysikeren

Jo flere atomer, der er i molekylet, des flere muligheder er der for svingningsmønstre og tilhørende frekvenser er der. Ved to atomer er der kun én mulighed, så det er mest overskueligt af arbejde med. Derfor er det lettest at overskue, hvad der sker, når man kun har to atomer. Når man har det klar, kan man nemmere gå videre til flere atomer.


Svar #10
11. december 2013 af Nørden95 (Slettet)

Ej, nu føler jeg mig jo helt dum. Mange tusinde gange tak :-D


Skriv et svar til: Raman spektroskopi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.