Kemi

Bjerrumdiagrammer - bioteknologi

10. december 2013 af Lange28 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen!

Jeg er ved at lave en biotek aflevering hvor jeg skal svare på nogle spørgsmål under teori delen, men kan ikke helt finde ud af det, så vil lige høre om i evt. kan hjælpe mig.

Alle aminosyrer er både en syre og en base. Skriv de tre former op for alanin og angiv deres netto ladning i hver af de tre former.

Brug datahåndbogen til at finde pKs for alanin (Bemærk at der er 2 værdier – hvorfor er der det?)

Nedenfor er vist et Bjerrumdiagram for alanin. Forklar hvorfor der er to kurver.

Hvilken form af alanin vil der være ved pH =1? Ved pH = 10?

Det isoelektriske punkt for alanin er pH=6. Hvad menes der med det isoelektriske punkt og hvilken form befinder alanin sig på her. Passer det med Bjerrumdiagrammet?

Hvorfor er det interessant at vide hvilken form en aminosyre befinder sig på i forhold til proteiner? (Hint: tjek fx glutaminsyres pKs værdier i datahåndbogen)


Skriv et svar til: Bjerrumdiagrammer - bioteknologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.