Kemi

OT

11. december 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan fortælle mig hvad OT for H2Oer? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af mathon

Spørgsmålet bør være:
"Hvad er OT for O i H2O2?"
                                                          -1
                                                      H2O2

 


Svar #2
11. december 2013 af maikenC (Slettet)

Vil man ikke sige at summen af de to partikler skal give nul, så hvis O er -1*2 = -2 og H er lige 2*+1, vil Ot for H2O så ikke være nul.


Svar #3
11. december 2013 af maikenC (Slettet)

Det er fordi jeg sidder med den her redoxreaktion som jeg ikke kan få til at gå op:

H2O2 + MnO4- ---> O2 + Mn2+  


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2013 af lasols (Slettet)

det er også en rimelig unfair redox i har fået der got du har oxygen i to forskellige oxidationstal

summen af oxidationstallene skal give stoffets ladning og da H2O2 er uladet oh H har en får du at 2xO + 2xH =0 => 2xO = -2xH => O =-2xH/2=-2*1/2=-1 som mathon har skrevet

du har dermed følgende redox

OT:               -I            VII   -II               0             II

              H2O2     +     MnO4-      -->   O2    +    Mn2+

hvis du "ser bort" fra oxygenerne i permanganat ionen (fastholder deres oxidationstal) så skal du blot afstemme som sædvagentlig og lave vand molekyler af disse O-er  hvis dette ikke går op må du gå tilbage og prøve forfra og også ændre oxidationstal for nogle af oxygenerne i MnO4-, men det tror jeg dog ikke bliver nødvendigt


Skriv et svar til: OT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.