Kemi

Reaktionskinetik

11. december 2013 af mimok (Slettet)

I en opløsning af krystalviolet tilsættes natriumhydroxid, idet koncentrationen af hydroxid relativt meget stor under reaktionen, kan vi regne den for konstant og undersøge, om reaktionen er af nulte, første eller anden orden med hensyn til krystalviolet. Ved at lave tre regressioner med koncentrationen, [krystalviolet] som funktion af tiden, ln([krystalviolet]) som funktion af tiden og 1/[krystalviolet] som funktion af tiden, har jeg bestemt, at der er tale om første ordens reaktions, idet ln([krystalviolet]) som funktion af tiden giver den bedste rette linje. Hastighedsudtrykket er:

v=kps • [krystalviolet]1

kps=k*[OH-]m

Koncentrationen af krystalviolet blev angivet i enheden ppm. Ved at lave regressionen: ln([krystalviolet]) som funktion af tiden, får jeg følgende udtryk:

[krystalviolet]=-0,00142*t+1,452

Hvad angiver tallene -0,00142 og 1,452? Og hvilke enheder har de?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af Thzt (Slettet)

Det første tal angiver hastighedskonstanten og det andet angiver startkonc. ifølge funktionsudtrykket for første orden.


Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.