Kemi

SRP - Grænseværdier for azofarvestoffer

11. december 2013 af Thzt (Slettet)

Hej alle sammen,

Jeg sidder med mit studieretningsprojekt og skal blandt andet afgøre om, grænseværdier er overholdt i en sodavand bestående af azofarvestoffer. Jeg har udført et forsøg hvor jeg har målt absorbansen samt lavet en Lambert-Beers graf. Enheden i grafen for koncentrationen af azofarvestofferne er mg/L. Af mit eksperimentielle arbejde får jeg to ligninger med to ubekendte, som jeg løser og får to koncentrationer; 1. 13,63 mg/L for Quinolingul og 19,00 mg/L for Azorubin. Grænseværdierne ifølge positivlisten er i alt maks 100 mg/L.
Mit spørgsmål er så om jeg skal beregne mere ud over det jeg har gjort. Jeg har jo udført en måling af selve sodavanden i en kuvette, er jeg så nået frem til koncentrationen for hele sodavanden eller skal jeg tage hensyn til det fulde volumen?
Håber nogen kan hjælpe!

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af effie45 (Slettet)

De værdier du har regnet ud er i mg/L, det betyder miligram pr. liter. For azorubin har du fx fået 19mg/L, altså vil der i to liter være 19x2=38mg. Du skal derfor ikke tage hensyn til det fulde volumen da du har fundet frem til en koncentration, der siger hvor meget farvestof der er i pr. volumen.
Håber det kan hjælpe ;-)


Svar #2
16. december 2013 af Thzt (Slettet)

Tak skal du have! :)


Skriv et svar til: SRP - Grænseværdier for azofarvestoffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.