Matematik

Hjælp ligninger

11. december 2013 af Pernille321 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

a) 3x = 2 
b) 2x = 1 
c) 4x = 3 
d) 5x = 2
e) 3x = 1
f) 5x=3
g) 8x = 3
h) 7x = 5
i) 10x = 1
j) 8x = 4
k) 2x = 5
l) 3x = 20

HJÆLP PLIS, SKAL AFLEVERE DET IMORGEN!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal isolere x i hver ligning. Divider med koefficienten til x i hver ligning.


Svar #2
11. december 2013 af Pernille321 (Slettet)

Øh det forstod jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2013 af Katjubaki (Slettet)

k) Hvad skal du gange med 2 får at det giver 5?? ( tror godt du kan regne den ud..)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tallet, der er faktor til x, kaldes koefficienten til x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2013 af 123434 (Slettet)

3x=2

3x/3=2/3

x=2/3


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2013 af engang1 (Slettet)

Du isolere x på den ene side af lighedstegnet - x=2-3

så regner du den ene side ud -   x=-1

For at tjekke om det er rigtigt sætter du det du har fået x til ind på x'ets plads dvs. 3-1=2


Svar #7
11. december 2013 af Pernille321 (Slettet)

Altså jeg er overhoved ikke god til matematik og jeg synes at det lyder forvirrende så forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2013 af Katjubaki (Slettet)

#6 men er der ikke altid et underforstet *(gange) mellem tallet og x?? Så kan x da ikke være -1..????

Eller er jeg bare hel gal på den??..


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2013 af Katjubaki (Slettet)

# 7

Sig til din matematik lærer i morgen, om han ikke kan forklare det på en måde som du forstår..


Svar #10
11. december 2013 af Pernille321 (Slettet)

#9

Nej det er det jo ikke tid til når jeg skal aflevere det i morgen tidelig..


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. december 2013 af Katjubaki (Slettet)

Til j er x = 0.5 fordi hvis man ganger 8 med 0.5 giver det fire. Du kan også skrive 0.5 på et papir til du rammer 8..det skulle meget gerne kunne lade sig gøre 16 gange..

=> 0.5

   +0.5

     0.5

   +0.5

     0.5

   +0.5

     0.5

   +0.5

     0.5

   +0.5

     0.5

   +0.5

     0.5

   +0.5

     0.5

   +0.5

=   8,0      som jo bare er 8 gange, så 0.5 eller ½ er det rigtige svar..


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. december 2013 af Katjubaki (Slettet)

#  10

Ved dine forældrer det så ikke??..


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. december 2013 af jalo (Slettet)

a) 3X=2

du dividere med 3 på begge sidder derved fjerner du 3 på venstre sidde og har x til bage på venstre sidde og X er derfor 2/3


Brugbart svar (1)

Svar #14
11. december 2013 af PeterValberg

#0

Kære Pernille...

Glem afleveringen, gå i seng, snak med din matematiklærer i morgen, - 
der er vist behov for, at du får noget helt grundlæggende omkring
ligninger på plads...

Snak med dine forældre, - de kan sikkert hjælpe dig også :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.