Matematik

Differentiering

11. december 2013 af Cecillie95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet et billede, hvor jeg har forsøgt at udregne en differentialligning efter newtonsmetode. Jeg kommer fremt til et resultat, men for det første synes jeg, at det er meget langt og for det andet giver en nutidig differentiering det til 2x...

Er der nogen, der evt kan se nogle fejl eller ved noget nærmere om, hvordan jeg skal fremkomme til 2x?

Vedhæftet fil: IMAG0427.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af lfdahl (Slettet)

Der er mindst én fejl i din udregning:

Fortegnsfejl på leddet: 


Svar #2
11. december 2013 af Cecillie95 (Slettet)

Det er hermed rettet, tak! Men det giver ikke den store forskel i det endelige resultat


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2013 af lfdahl (Slettet)

Hvordan dividerer du igennem med "o"? Hvad står  for?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

I det væsentlig gør dine xo og yo'er det vel ud for Δx og Δy i mere moderne notation. Benyt også, at

x2 -8x + y2 +5y +8 = 0 .

Så har man

(x+Δx)2 -8(x+Δx) + (y+Δy)2 + 5(y+Δy) + 8 = 0 , dvs

x2 + 2xΔx + (Δx)2 -8x - 8Δx + y2 + 2yΔy + (Δy)2 + 5y + 5Δy + 8 = 0, eller

2xΔx + (Δx)2 -8Δx + 2yΔy + (Δy)2 + 5Δy = 0 ,

eller, efter bortkastning af 2.-ordens led

(2x -8)Δx = -(2y+5)Δy

hvoraf

Δy/Δx = (8-2x)/(2y+5)


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.