Matematik

Bevis af funktionstilvæksten

12. december 2013 af k31l23l07 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal gøre rede for vækstform. Altså bevise det. 

Jeg går ud fra der menes funktionstilvæksten. Der siger. Δy=f(x0+h)-f(x0)

Hvordan skal jeg bevise denne sætning? Er helt på bar bund. Synes heller ikke jeg kan finde nogle videoer omkring det, så hvis nogle kan må de meget gerne sende et link. 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af mathon

vækstform vil sige, hvilken måde væksten foregår på.

gør rede for
                     lineær vækst
                     eksponentiel vækst
                     potensvækst


Svar #2
12. december 2013 af k31l23l07 (Slettet)

Hvordan skal jeg bevise dem? altså skal jeg bevise hvordan man finder a og b??


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2013 af mathon

Beregn f.eks. væksthastigheden for de tre modeller.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2013 af mathon

lineær funktion
                                          y = ax + b
       væksthastighed
                                          dy/dx = a

.

       eksponentiel funktion
                                          y = b•ax
       væksthastighed
                                          dy/dx = ln(a)•y

.

       potensfunktion
                                          y = b•xa
       væksthastighed
                                          dy/dx = a•(y/x)


Skriv et svar til: Bevis af funktionstilvæksten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.