Matematik

Er du klog nok til det?

12. december 2013 af Aadel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Har lige en opgave jeg skal lave, og kan virkelig ikke finde ud af den.

Opgaven lyder:

For den stjerne, der befinder sig tættest på jorden er vinklen v på figur 4 målt til 0.00042 grader.

Beregn afstanden til denne stjerne.

(se vedhæftede billeder).


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af mathon

                         

               tan(v/2) = R/a

               a = R/tan(v/2) = (150·106 km) / tan(0,00021º) = 4,093·1013 km


Svar #2
12. december 2013 af Aadel (Slettet)

Mange tak for det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2013 af mathon

min beregning var afstanden til Solen,
men skulle være afstanden til Jorden.

               a = R/sin(v/2) = (150·106 km) / sin(0,00021º) = 4,093·1013 km     som giver samme resultat m. 3 dec.
                                                                                                                      på grund af den ekstremt lille vinkel


Skriv et svar til: Er du klog nok til det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.