Matematik

Monotoniforhold

12. december 2013 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem monotoniforhold for følgende funktion:

f(x) = 3*ln(x) + x5-2x4,      x > 0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

loes ligningen f'(x)=0 , x>0
Undersoeg derefter vaerdier der er stoerre og mindre end din(e) fundne loesninger til f'(x)=0

Svar #2
12. december 2013 af lglglgmama (Slettet)

f'(x ) = 3/x -5x4-8x=0 

Hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2013 af 0122 (Slettet)

Ja det regner du ud .... hvad giver det?


Svar #4
12. december 2013 af lglglgmama (Slettet)

#3, Hvordan kan man regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

brug et matematik program til at isolere x :)

Svar #6
12. december 2013 af lglglgmama (Slettet)

Jeg har anvendt TI-Nspire, og er kommet frem til disse tal: x = -0,57, x = 0,683 og x = 1.

Hvad gør jeg så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har ikke differentieret funktionen korrekt.

f '(x) = 3/x +5x4 -8x3 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

f '(x) = 0 , x > 0 giver så

5x5 -8x4 +3 = 0 , x > 0, dvs

(x-1)·(5x4 -3x3 -3x2 -3x -3) = 0 , x > 0 , hvoraf

x = 1 eller x = 1,4723112082972098


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

#6

Når du har differentieret rigtigt (se #7 ) og du har fået nogle løsninger skal du huske din begrænsning: x > 0.


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.