Matematik

HJÆLP til Optimering

12. december 2013 af gymnasieelev95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, håber virkelig der er nogle der vil hjælpe mig med denne aflevering, da jeg ikke ved hvordan man skal gøre??

I har været i byggemarkedet og købt en tynd stålplade der måler 120 cm i længden, og 80 cm i bredden. Ud af denne plade skal I bygge en beholder af en egen valgt facon. (Det kan altså fx være en kasse, en cylinder eller en pyramide). I skal som minimum regne denne opgave for to faconer. I skal beslutte jer for om jeres beholder skal have låg eller ej.

I skal nu finde målene for jeres beholder således at volumenet af beholderen bliver størst muligt. (Husk at I har begrænset materiale til rådighed).

Hvor stort bliver det størst mulige volumen?

Jeg er kun fundet frem til følgende:

v(x)=x(80-2x)(120-2x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af peter lind

Find v'(x) og løs ligningen v'(x) = 0. Du bør gange parenteserne ud inden du differentierer


Svar #2
12. december 2013 af gymnasieelev95 (Slettet)


Svar #3
12. december 2013 af gymnasieelev95 (Slettet)

#1
 

Find v'(x) og løs ligningen v'(x) = 0. Du bør gange parenteserne ud inden du differentierer

Når jeg ganger paranteserne ud, kommer det så til at se således ud?
80x-2x^2*120x-2x^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2013 af peter lind

nej. start med at gange (80-2x)(120-2x) gør det langsomt for eks. først 80 på den anden parentes så -2x på den anden parentes


Svar #5
12. december 2013 af gymnasieelev95 (Slettet)

#4

nej. start med at gange (80-2x)(120-2x) gør det langsomt for eks. først 80 på den anden parentes så -2x på den anden parentes

Nå okay sådan her: 9600+160x-240x-4x^2

Og hvordan får jeg så flettet mit x ind i, der var ude på, til at starte med? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. december 2013 af peter lind

Du har nogle fortegnsfejl

Når du har rettet fortegnsfejlene ganger du hvert led med x


Skriv et svar til: HJÆLP til Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.