Matematik

lineær algebra og maple

13. december 2013 af jenshansen10 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Har vedhæftet den opgave jeg sidder fast i :) I opgave a) ved jeg, at lineær uafhængighed betyder at a_1*x_1+...+a_n*x_n=0  ...... Håber der er en venlig sjæl der kan hjælpe en fortabt studerende :)

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Skærmbillede (231).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal vise, at ligningen

λ1a1 + λ2a2 + λ3a3 = 0

kun har den ene løsning (λ123) = (0,0,0) .

Dernæst skal man vise, at a4 kan skrives på formen

a4 = λ1a1 + λ2a2 + λ3a3


Svar #2
15. december 2013 af jenshansen10 (Slettet)

Tak så er a) lavet :) Mht til b er jeg helt lost... Hvordan kan jeg udvide til en basis af R4 ? med maple?


Svar #3
15. december 2013 af jenshansen10 (Slettet)

never mind, har fundet ud af b) men c)... betyder det så bare, at den vektor jeg søger ikke kan skrives på formen a5= λ1a1 + λ2a2 + λ3a34a4 - hvordan finder jeg frem til denne vektor, jeg kan jo ikke bare gætte? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis du har svaret på spm. b), har du udvidet span{a1,a2,a3} med mindst een vektor b4 , der ikke kan skrives som en linearkombination af a1, a2, a3. Projicer b4 på span{a1,a2,a3} og træk projektionen fra b4 . Resultatet må være en vektor, der ikke ligger i span{a1,a2,a3} .


Svar #5
16. december 2013 af jenshansen10 (Slettet)

...kan du uddybe det? forstår det ikke helt...


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Prøv at forklare nærmere, hvad det er, du ikke forstår helt.


Skriv et svar til: lineær algebra og maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.