Kemi

pOH

13. november 2005 af onsunshine (Slettet)
En vandbeholder med 2.0 m^3 vand er blevet forurenet med NaOH. Beholderens pH måles til 9.5.

Beregn pOH i beholderen.

Kan det virkelig passe at man bare skal sige 14-9.5= 4.5

pOH = 4.5

Det er da næsten for nemt....

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2005 af 2835 (Slettet)

hvis man ikke tager hensyn til autoprotolysen, så ja.

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
13. november 2005 af onsunshine (Slettet)

Hvad er "autoprotolysen" ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2005 af 2835 (Slettet)

Min fejl, bare glem det jeg skrev

::2835::

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2005 af 2835 (Slettet)

Du har løst opgaven rigtigt i #0
::2835::

Svar #5
13. november 2005 af onsunshine (Slettet)

OK...

Beregn koncentrationen af NaOH i beholderen.

For at beregne koncentrationen bruger vi formlen: [OH-]=10^-pOH
Koncentrationen kan derfor findes på denne måde:
[OH-]=10^(-4.5) = 0.000032 mol/L

Eller skulle jeg havde brugt PH værdien 9.5 i stedet for...?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2005 af 2835 (Slettet)

#5 er rigtig på den måde du har lavet den.

::2835::

Svar #7
13. november 2005 af onsunshine (Slettet)

OK... det er da lidt mærkeligt. Jeg har en opgave ovenover i bogen som er formuleret anderledes men som også giver samme svar. Kan det virkelig passe? Vil du være venlig at tjekke mit indlæg der hedder "koncentration af HCl" som også ligger her på siden. Den er stadig blandt de 5 nyeste indæg.

Som du kan se får jeg også et svar der der hedder 0.000032 mol/L

Er det ikke underligt at to opgaver skal give det samme svar?

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2005 af 2835 (Slettet)

En vandbeholder med 2.0 m^3 vand er blevet forurenet med saltsyre. Beholderens pH måles til 4.5.

En vandbeholder med 2.0 m^3 vand er blevet forurenet med NaOH. Beholderens pH måles til 9.5. (DVS. pOH er lig 4,5)

så opgaverne skal give samme resultat, såfremt spørgsmålene er de samme.

Det er vel bare en måde fra forfatterens side at gøre det klart for jeg hvad der afhænger ah pH og pOH, så I får HELT styr på det.

::2835::

Svar #9
13. november 2005 af onsunshine (Slettet)

det må det være ja.

Skriv et svar til: pOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.