Fysik

Frekvens

14. december 2013 af stargirl5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Kan nogen hjælpe mig med 1. del med at aflæse frekvensen på figuren? Hvordan gør man det? Hilsen stargirl5.

Vedhæftet fil: AflOpgave6.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2013 af hesch (Slettet)

Grafen indeholder mange frekvenser.

Når man taler om frekvensen i et signal ( sinus-, firkant-, trekant-, savtak-signal ) menes normalt grundfrekvensen ( 1. harmoniske ) i signalet, der så kan være overlejret af et antal harmoniske.

Den dominerende frekvens i det viste signal, aflæser jeg til ca. 6,5 svingninger på 3 timer. derfor er den dominerende grundfrekvens = 6,5 / ( 3*3600s ) = 600*10-6 Hz.

Da dette dominerende signal er trekantet, indeholder signalet en række ulige harmoniske, altså:

3. , 5. , 7. , . . .  harmoniske.

PS:  Fintælling:  580*10-6 Hz


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2013 af peter09 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med spm 2:

Hvad er tsunamiens hastighed? Hvad er tsunamiens bølgelængde?

Hastigheden findes den ikke bare ved at c=kvadratrod(9,82*4300) (hvilken enhed har det=)

Hvad med bølgelængden?  jeg ved at v=lampda*f,hvor er bare isolere lampda til : v/f=lampda?

v=c ikke?

Frekvensen i opgave 1 har jeg bestemt fra en bølgetop til den næste og jeg får det til cirka 2,8 *10^-4 hz er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2013 af hesch (Slettet)

c = √( g*h)

c = √( 9,82m/s2 * 4300m = √( 42226m2/s2 ) = 205,5 m/s.

Du må lære de mest almindelige enheder at kende, og at kunne regne på dem. Ellers er du lost !

Dit sidste resultat: 2,8*10-4 Hz , er jeg ikke enig i. Skriv lige dine mellemregninger her.

λ = c / f


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2013 af peter09 (Slettet)

hvad med denne opgave: 

Ude på havet havde tsunamien en amplitude på højest 30cm. Antag at tsunamien kan beskrives ved en simpel harmonisk bølge. Hvad er den maximale hastighed og den maximale acceleration i lodret retning som et 12m langt skib der ligger og flyder på vandet vil få som følge af tsunamiens passage? Tror i besætningen på skibet vil mærke tsunamien passere?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2013 af peter09 (Slettet)

Forstår godt dit svar fra #1

Jeg tog nemlig kun udgnagpunkt i den første bølgetop til den næste bølgetop


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2013 af peter09 (Slettet)

jeg får at:

a_max=A*ω^2

v_max=A*ω


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2013 af hesch (Slettet)

#6: Det ser rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2013 af peter09 (Slettet)

hvordan finder jeg vinkelhastigheden?


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. december 2013 af hesch (Slettet)

Frekvens ( Hz ) er svingninger / sek.

1 svingning = 360º = 2π radianer.

Vinkelhastighed ( ω ) måles i radianer / sek, så:

ω = 2π * frekvens.   ( Enheden er:  s-1 )


Skriv et svar til: Frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.