Matematik

Fraktilfunktion

14. december 2013 af ma1908 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Er der nogen, som kan hjælpe mig med denne opgave. Jeg tænker det har noget af gøre med transformationssætningen, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal komme i gang:

Lad X være en reel stokastisk variabel hvis fordeling har en tæthed p, der opfylder Antagelse 1 (dvs. den er kontinuert på I, p(x)>0 for x i I og p(x)=0, for x ikke i I). Lad X have fordelingsfunktion F og lad den tilhørende fraktilfunktion være q. Betragt den transformerede stokastiske variabel  Y=a+bX for a, b ∈ R, b > 0. Find fordelingsfunktionen F~ for Y , og vis at

Y har fraktilfunktion

q ~(α)=a+bq(α) foralle α∈(0,1)

Vink: udnyt at F~(x) = P (a + b X ≤ x). 


Skriv et svar til: Fraktilfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.