Kemi

Titrering med NaOH

13. november 2005 af onsunshine (Slettet)
Man har bestemt indholdet af saltsyre i en prøve med 50 mL opløsning ved at titrere med NaOH. Til at nå ækvivalenspunktet krævedes der 9.3 mL 0.10 M NaOH.

Opskriv titreringsreaktionen og afstem den.

Det må så være noget i retning af...

HCl --> NaOH

synes at det er alt for lidt... Der må være noget mere der indgår... men hvad er det...?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2005 af 2835 (Slettet)

HCl + NaOH -> H2O + NaCl

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
13. november 2005 af onsunshine (Slettet)

OK... den ser ud til at være afstemt som den er.

Så skal jeg bare lave sådan et reaktionskema over den, og aflæse under lille n ved NaOH right ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2005 af IBM (Slettet)

Det kommer an på hvad du skal.

Svar #4
13. november 2005 af onsunshine (Slettet)

Hvor mange mol NaOH blev der brugt?

Hvor mange mol HCl var der i prøven ?

Hvad var PH i prøven ?

Svar #5
13. november 2005 af onsunshine (Slettet)

Tl den første der skal jeg vist opskrive et skema. Og de 50 mL, er det så massen for HCl ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2005 af 2835 (Slettet)

n(NaOH) = n(HCl)

pH: -log((n(HCl)/V)

Volumet er det inden du kommer NaOH i!

::2835::

Svar #7
13. november 2005 af onsunshine (Slettet)

Jeg er ikke helt med på hvad du skriver. Ja volumet det er de der 50 mL. Dem skal jeg have regnet om til gram og sætte ind i mit skema og regne vidre der fra. Eller prøver du at fortælle mig at jeg ikke har brug for nogen skema?

Og med hensyn til n(NaOH) = n(HCl)

Der kan man jo også sige:
n(NaOH) = n(HCl) = n(H2O) = n(NaCl)

Når enheden er 1 for dem alle sammen så er n også!

Men det betyder ikke noget forløbig. Nu skal jeg lige finde ud af om jeg skal opskrive et skema eller ej ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2005 af IBM (Slettet)

HCl og NaOH er begge stærke protolytter, hvorfor man bør opskrive reaktionsskemaet således:

H3O+ + OH- --> 2H2O

Du beregner n(OH-,ækvivalens) af:

n = c*V

Du ved så, at n(OH-,ækvivalens)=n(H3O+,opløsning)=n(HCl, opløsning)

Du ser på reaktionsskemaet, at der ved ækvivalens må gælde, at n(H3O+,opløsning) = n(OH-,ækvivalens). Du bestemmer [H3O+](opløsning) af:

[H3O+] = n/V(opløsning)

og finder derefter let pH.

Skriv et svar til: Titrering med NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.